Tentoonstelling ‘WIE BENT U’ in Lisse

Gods liefde laten zien

Ds. Sjaak Maliepaard  (1954), geboren in Haarlem, getrouwd sinds 1974 met Heleen,

is na een loopbaan als politieagent eerst in Haarlem en later in Barneveld, sinds nov. 1987, predikant. Hij is altijd creatief geweest, maar in het jaar 2000 is zijn gave van het schilderen ontdekt. Hij bestudeert het Woord, mag erover preken en zo af en toe, zoals hij zelf zegt, maakt hij er een “werkje” van.

Na een evangelisatie actie met een aantal schilderijen, bleek het een prachtig middel te zijn om het evangelie te kunnen delen. En dat is nog steeds de drive van hem en zijn vrouw. Hij wil graag d.m.v. de schilderijen Jezus prediken. Tegelijk steunen ze met de verkoop van producten, n.a.v. de schilderijen, twee goede doelen in Israël.

Al enkele jaren organiseren zij, in samenwerking met –plaatselijke kerken Tentoonstellingen met en Bijbelse Boodschap. Ook geven ze geven door het hele land presentaties, d.m.v. een PowerPointpresentatie en leggen aan de hand van de schilderijen het evangelie uit. Dit alles in ondergebracht in de stichting: Uit Uw hand. www.uituwhand.nl

Wat opvalt is dat op veel schilderijen het Woord weer terugkomt.  Want het is immers van Woord naar beeld, maar ook van beeld naar Woord.  Ook ziet u veel Hebreeuwse woorden geschilderd en Joodse symbolen om te benadrukken dat wij, als gelovigen, ingelijfd zijn bij Israël. Kinderen kunnen een leuke puzzel maken en bij ‘t inleveren krijgen ze allen een presentje. Ook is er een bouwpakket van de Ark van Noach te bekijken en te kopen!!

U en jij bent van harte uitgenodigd om de tentoonstelling ‘WIE BENT U’ te bezoeken, in het Witte Kerkje, Prinsessestraat 1 te Lisse. D.V. van woensdag, 21 februari tot en met woensdag, 28 februari 2024. Elke dag geopend van 13.00 -17.00 uur, 19.00-21 uur, zaterdags van 10.00 – 16.00 uur, zondag gesloten. Toegang is gratis.

Zie ook www.drievoudigsnoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *