Tell Tsafit (De Verkenners 33)

Wie kent de reus Goliath niet? Weet je dat je zijn woonplaats nog steeds kunt bezoeken? In deze aflevering verkennen we Tell Tsafit, het Bijbelse Gath. In de video maak je kennis met de Filistijnen, de regio waar zij woonden en snuffelen we tussen de restanten van Gath. Er valt in Tell Tsafit nog zoveel te ontdekken! Ga je mee?

MoederTijdens de opnamen voor de video over de wijnstok brengen we een flitsbezoekje aan een wijnboerderij net buiten Jeruzalem. We willen graag wat beelden maken van hoe tegenwoordig wijn wordt gemaakt. Het meisje achter de balie reageert met een grote glimlach op onze vraag om toestemming: ‘Maken jullie video’s voor kinderen in Nederland? Wat gaaf!’ En dan klinkt het in het Nederlands, met een stevig accent: ‘Goedemorgen; mijn moeder komt uit Nederland.’

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *