Rosj Hasjana (De Verkenners 78)

Shalom!

De Joodse kalender wordt voor een belangrijk deel bepaald door de Bijbelse feesten. De najaarsfeesten zetten in met Rosj Hasjana: Joods Nieuwjaar. Tijdens dit indrukwekkende feest wordt er in de synagoge regelmatig op de ‘sjofar’, de ramshoorn, geblazen. In deze video leer je meer over Rosj Hasjana, hoor je het geluid van de ramshoorn én ontdek je welk verband er is met de wederkomst van Jezus Christus.

Terug naar normaal

In de afgelopen weken plaatsten we een serie vlogs over het thema ‘De Verkenners op vakantie’. De vakantie is echter voorbij. De Verkenners schakelen daarom weer over op het normale publicatieschema. Vanaf vandaag plaatsen we weer wekelijks een nieuwe video.

Veel kijkplezier toegewenst!

Gilgal
In de video over Sichem en de Ebal en Gerizim wordt het nodige uitgelegd over bijzondere stenenkringen die op verschillende plaatsen in Israël teruggevonden zijn. In het Hebreeuws heten dergelijke stenenkringen een ‘gilgal’.
De gilgal ten noorden van Jericho is nog in goede staat. Het is erg bijzonder om die stenenkring te bekijken en te weten waarom deze de vorm heeft van een voetstap. De bewuste gilgal is trouwens niet zo makkelijk te vinden. We ontmoeten bij de stenenkring een Duits echtpaar dat maar liefst zes uur aan het zoeken is geweest… Je begrijpt, voor het maken van de video’s is het belangrijk om het nodige voorwerk te doen. Anders zou het opnameschema helemaal in de soep lopen. Bijna elke locatie waar video’s voor De Verkenners zijn opgenomen, hebben we daarom van te voren al een keer bezocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *