Messiaanse Joden (deel 1) (De Verkenners 52)

Een flink deel van de Joden in Israël gelooft niet in God. Voor veel andere Joden is de Joodse godsdienst juist erg belangrijk. Dat zie je duidelijk in bijvoorbeeld Jeruzalem. In twee video’s vertellen we je meer over een kleine groep Joden: Messiaanse Joden. Messiaanse Joden geloven net als christenen dat Jezus de Messias is. In deze eerste aflevering leer je meer over de geschiedenis van Messiaanse Joden.

Vriendelijk
Voor de video over Soekot (het loofhuttenfeest) gaat Albert, gewapend met een camera, op stap in Ge’ula, een van meest religieuze wijken van Jeruzalem. In een tuintje ergens achteraf zijn twee mannen druk bezig met het bouwen van een loofhut. Het werk wil niet echt vlotten. Dat Albert hun activiteiten ondertussen vastlegt op de video vinden ze geen enkel probleem.


De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *