Interview met mevr. Coppenhagen (De Verkenners 83)

Let op: deze video is mogelijk niet geschikt voor jonge kinderen!

Het is de grootste massamoord in de geschiedenis: de sjoa. Zes miljoen Joden werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord. Waarom? Alleen omdat ze Jood waren. In Nederland overleefde slechts een klein aantal Joden de oorlog. Eén van hen was Annetje Coppenhagen. In deze video deelt zij haar levensverhaal. Deze video is opgenomen voor de verschrikkelijke aanval van Hamas op Israël op 7 oktober.

Kleurplatenactie Israël

Velen volgen met grote betrokkenheid het nieuws uit Israël. Het baart daarbij zorgen dat de publieke opinie zich steeds meer tegen Israël en het Joodse volk lijkt te keren. Daarom willen we graag het Joodse volk, in Nederland en Israël, bemoedigen door hen te laten weten dat we ze niet vergeten en dat we blijvend voor hen bidden.

De Verkenners en reisbureau Ahavah Travel starten daarom samen een kleurplatenactie. Er zijn verschillende kleurplaten en kaarten ontworpen. Deze kun je via deze link downloaden. Ook is het mogelijk om het bestand aan te vragen via: info@deverkenners.info of info@ahavahtravel.nl

De kaarten worden opgestuurd naar verschillende organisaties in Israël. Onder andere naar het Shaare Zedek-ziekenhuis en een Joodse organisatie die pakketten maakt voor soldaten aan het front. Ook worden er kaarten gestuurd naar ouders die kinderen in het leger hebben.

Willen jullie bij het maken van de kleurplaten en het schrijven van de kaarten aan de volgende dingen denken?

  • Schrijf in het Engels, zodat de meeste ontvangers de boodschap zullen begrijpen.
  • Gebruikt alleen het Oude Testament als je een Bijbeltekst wilt delen.
  • Het is voor de ontvanger leuk om te weten wie de afzender is en waar de kaart vandaan komt. 

Mocht je het leuk vinden om in plaats van een kleurplaat zelf iets te maken, dan kun je natuurlijk ook zelf met je klas of vereniging creatief aan de slag gaan. De enige voorwaarde is dat het in een A4-enveloppe past.

Stuur de kaarten in een enveloppe voor 1 december naar:

Ahavah Travel
Albrechtplein 43
3361 VE Sliedrecht

Je kunt er ook voor kiezen om Joodse Nederlanders te bemoedigen door de kleurplaten bijvoorbeeld naar een plaatselijke synagoge brengen of ze op te sturen naar een Joodse organisatie in Nederland.

Doe je mee, misschien ook met je klas, gezin of jeugdclub? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *