Het tempelplein (De Verkenners 32)

Het tempelplein

De tempelberg, het is een van de bijzonderste plekken in Israël. Vroeger stond op deze berg de Joodse tempel. Tegenwoordig staan er de bekende Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. In deze aflevering leer je meer over de tempel uit de tijd van Jezus, verkennen we het tempelplein en laten we je zelfs beelden zien van de binnenkant van de Rotskoepel. Ga je mee op pad?

Oude broekIsraël is een fantastisch land om naar toe te gaan, ook met een gezin. Albert en Martha nemen gasten graag mee voor een rondje door de oude stad van Jeruzalem. Daar worden ze gespot door een Nederlands gezin. Een van de kinderen loopt naar Albert toe: ‘Heeft u vandaag weer uw oude broek aan?’ Op welke aflevering van De Verkenners doelt deze jonge kijker?

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *