Een dienst in de synagoge (De Verkenners 43)

De meeste mensen weten wel wat een synagoge is, maar hebben geen idee hoe een bijeenkomst in de synagoge verloopt. Daar gaan we wat aan doen! In deze video leggen we je meer uit over een dienst in de synagoge. De uitleg is voorzien van unieke beelden dankzij een vriendelijke buurman van Albert en Martha. Veel kijkplezier toegewenst!

Jong
Aan hartelijkheid geen gebrek. We zijn bezig met de opnames over voor de video over een dienst in de synagoge. De beheerder van een synagoge laat ons alles zien, we mogen overal filmen en hij opent zelfs de ‘aron’, de kluis waarin de kostbare Thorarollen staan. Terwijl het filmteam de nodige beelden schiet, maakt Martha even gezellig een praatje. Wanneer ze het heeft over haar kinderen kijkt de man haar met grote ogen aan. ‘Heb jij al vier kinderen?’ Soms voel je je tijdens het filmen opeens heel jong!

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *