De Verkenners; Soekot het Loofhuttenfeest

Soekot
Heb jij wel eens buiten geslapen? Weet je dat elk jaar weer duizenden en nog eens duizenden Joden in het najaar tenminste één nacht buiten slapen in een gammel hutje met een lekkend dak? Dat doen zij uit gehoorzaamheid aan God. Waarom ze dat doen leggen we uit in deze video. In deze aflevering verkennen we Soekot, het Joodse Loofhuttenfeest.

Uitdaging
Het maken van de video’s over de Joodse feesten was soms best een uitdaging. Vooral het zoeken van beelden bij de tekst had de nodige voeten in de aarde. Immers, vaak was er maar één specifiek moment waarop je de bewuste beelden kon ‘schieten’. En dan had je ook nog eens te maken met een religieuze gebeurtenis. Het is begrijpelijk dat niet iedereen het op prijs stelt dat zij dan worden vastgelegd op video. Voor de video over soekot was Albert naarstig op zoek naar een mogelijkheid om beelden te schieten van het ‘hosjanna raba’. Uiteindelijk kon hij terecht in een naburige synagoge. Terwijl in de synagoge de mannen vol toewijding hun ronden liepen, nam Albert de gelegenheid te baat. Het leverde unieke beelden van een ritueel dat waarschijnlijk zelfs teruggaat op de tijd van het Nieuwe Testament.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *