De Verkenners op vakantie 4: Reizen in Israël

Veel toeristen laten zich in Israël verplaatsen door middel van een touringcar. Een prima manier van vervoer. Het is echter ook mogelijk om zelf op pad te gaan in Israël. Je bent dan zo vrij als een vogeltje en komt zelfs op plekken waar een touringcar met geen mogelijkheid komen kan. Overweeg je om zelf op pad te gaan in Israël? Stap dan met Albert in de auto, de lightrail, de bus en de trein. Onderweg geeft hij je tal van tips en adviezen. Een goede reis toegewenst!

Deze zomer plaatsen we een serie vlogs over het thema ‘De Verkenners op vakantie’. In de vlogs geven we belangstellenden informatie en tips die zinvol kunnen zijn als je overweegt om zelf op reis te gaan naar Israël. Uiteraard gaat de informatie gepaard met mooie beelden van het land.

Vanwege de vakantieperiode plaatsen we in de zomermaanden eenmaal in de twee weken een aflevering van De Verkenners op vakantie. Albert en Martha verzorgen zelf de productie van de vlogs. In september vervolgen we met de gewone afleveringen van De Verkenners. Veel kijkplezier toegewenst!

Hogepriester
Voor de video over De Samaritanen willen we graag spreken met een Samaritaanse priester. Zo iemand kan ons immers meer vertellen over de geschiedenis van de Samaritanen tot op de dag van vandaag.
We besluiten gewoon te beginnen met filmen op de berg Gerizim (het ‘thuis’ van veel Samaritanen) en ondertussen aan wat willekeurige mensen te vragen of ze ons misschien verder kunnen helpen.
De eerste scene nemen we op midden in het Samaritaanse dorpje Kiryat Luza. Vlak voordat de opname start, gaat er opeens een deur open. Een oudere man komt naar buiten en vraagt ons wat we aan het doen zijn. Als we uitleggen waar onze video over gaat, nodigt hij ons uit in zijn woning. Binnengekomen stelt hij zich voor: het blijkt de broer te zijn van de huidige Samaritaanse hogepriester!

Doe jij al mee?
Heb jij vraag drie al gespot van de zomeractie? En je antwoord al ingestuurd naar info@deverkenners.info (o.v.v. je naam en leeftijd)? Hierna volgt nog één vraag. Er bestaat dus nog één kans dat samen met je klas of vereniging de ontmoeting met Verkenner Albert wint! 
Geniet je van de video’s?
Overweeg dan ook eens om het project financieel te steunen!
Ja, ik steun De Verkenners
De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *