De Verkenners 29: De Dode Zee

De Dode Zee; het is een van de meest bijzondere plekken op aarde. In de aflevering dalen we af naar het diepste plekje op aarde. Je leert van alles over de Dode Zee en de omgeving. Wist jij bijvoorbeeld dat een flinke slok Dode Zee-water dodelijk is? Opgepast dus! Ondertussen blijft drijven in de Dode Zee natuurlijk een fantastische ervaring…

DoucheEr zijn verschillende stranden aan de Dode Zee waar je een duik kunt nemen. De video is gemaakt bij een niet-officiële zwemplek. De natuur is er nog ongerept. Eén nadeel: er zijn daar geen douches. Gelukkig was er een kleine zoetwaterbron. Dus kon ook Martha zich ontdoen van het vele zout voordat ze weer in de auto stapte.

Wil je meer zien en leren over Israël? Neem dan ook eens een kijkje op onze projectwebsite: www.deverkenners.info. Daar vind je meer materiaal, waaronder een kijkwijzer voor kinderen en uitgewerkte achtergrondinformatie bij de video’s. Verder zijn op de website alle video’s gelokaliseerd op een landkaart.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors (zie hiervoor: http://www.deverkenners.info). Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *