De Verkenners 27: De vijgenboom

Eten van een wilde boom? In Israël kan het! In deze aflevering verkennen we de vijgenboom. De vijgenboom komt regelmatig voor in de Bijbel en heeft een belangrijke symbolische waarde. Wil je meer weten over deze fascinerende boom, haar vruchten en de Bijbelse betekenis van de vijgenboom? Bekijk dan deze aflevering van De Verkenners!

Bemoedigend

Aan het begin van de zomer zijn Albert en Martha in de Oude Stad van Jeruzalem druk bezig met de opnames voor de vakantievlogs. Het is hard werken, dus er moet ook even wat gegeten worden. Terwijl Albert een lunch bestelt, wordt Martha ‘ontdekt’ door een Nederlands echtpaar. ‘Jij bent toch die vrouw van De Verkenners? Weet dat we veel voor jullie bidden. Het zal niet altijd gemakkelijk werk zijn, maar God zal het zegenen!’

Wil je meer zien en leren over Israël? Neem dan ook eens een kijkje op onze projectwebsite: www.deverkenners.info. Daar vind je meer materiaal, waaronder een kijkwijzer voor kinderen en uitgewerkte achtergrondinformatie bij de video’s. Verder zijn op de website alle video’s gelokaliseerd op een landkaart.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors (zie hiervoor: http://www.deverkenners.info). Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *