De Verkenners 22: De Elahvallei (David en Goliath)

Wie kent het Bijbelverhaal niet over de strijd van David tegen de reus Goliath? In deze aflevering van De Verkenners bezoeken we het slagveld: de Elahvallei. We gaan na waar het beroemde gevecht plaatsvond, ontdekken de restanten van een eeuwenoude stad, brengen een bezoekje aan het zogenaamde graf van Goliath en genieten ondertussen van het prachtige landschap. Ga je mee op pad?!

Wil je meer zien en leren over Israël? Neem dan ook eens een kijkje op onze projectwebsite: www.deverkenners.info. Daar vind je meer materiaal, waaronder een kijkwijzer voor kinderen en uitgewerkte achtergrondinformatie bij de video’s. Verder zijn op de website alle video’s gelokaliseerd op een landkaart.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors (zie hiervoor: http://www.deverkenners.info). Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *