Caesarea (De Verkenners 82)

Caesarea
Caesarea is een oude havenstad aan de Middellandse Zee. Het is de stad van Cornelius. De stad ook waar Paulus een tijdlang gevangen heeft gezeten. Caesarea is een ware toeristische trekpleister. En dat is goed te begrijpen. Een aquaduct, een theater, een renbaan, een kunstmatige haven; Caesarea heeft het allemaal. Nog niet zo lang geleden werd er zelfs een heuse goudschat ontdekt. Hoe dat zit hoor je in deze video!

Bemoediging
De video’s van De Verkenners worden gemaakt met een doel: de initiatiefnemers hopen dat de video’s de betrokkenheid van Nederlandse christenen (en zeker ook kinderen en jongeren) op Israël en de God van Israël vergroten. Ondertussen blijkt bij het maken van de video’s dat de video’s nog een andere beweging in gang zet. Niet zelden krijgen we bij opnamen namelijk de vraag wat het doel is van de video’s. Het verschaft een uitstekende gelegenheid om het doel van het project uit te leggen aan Joodse belangstellenden. Soms is men letterlijk tot tranen toe ontroerd als men hoort waarom we de video’s maken. Een grote bemoediging om door te gaan!
De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *