Steun het werk van Gevangenenzorg Nederland

 
 
Steun het werk van Gevangenenzorg Nederland
Geachte diaconie,

“Echte steun is zeldzaam in de gevangenis”, weet Theo (25). Hij groeide op in een fijn, christelijk gezin,  maar maakte verkeerde keuzes en belandde in de gevangenis. Het leven daar valt hem zwaar. Hij is blij met de bezoeken van onze vrijwilliger Rianne, die zonder oordelen naar hem luistert.
 
Vergeten groep

Ook voor de familie van gevangenen heeft de detentie grote gevolgen. Zij zijn een vergeten groep. Ze worden vaak gezien als een verlengstuk van de dader en het stigma is enorm. Ondertussen worstelen velen met schaamte- en schuldgevoelens, praktische (financiĆ«le) problemen,  loyaliteitsconflicten en psychische problemen. Er is weinig aandacht voor hen, terwijl het jaarlijks om duizenden familieleden gaat.
 
Twintig jaar aandacht voor achterblijvers

De nood is groot, dat hebben we als Gevangenenzorg Nederland in de afgelopen jaren wel ervaren. We zetten ons al 20 jaar in voor de achterblijvende families. Wat in 2000 voorzichtig van start ging met 2 gezinnen, is inmiddels uitgegroeid tot een
ondersteuningsprogramma waarvan in 2020 ruim 360 mensen gebruik maakten. Lees hier het verhaal van Anneke over hoe zij de detentie van haar zoon ervaart. En over de steun die zij krijgt van onze vrijwilliger Ria.
 
Luisteren zonder oordelen

We bieden op diverse manieren steun. Deze steun helpt de achterblijvende familie om staande te blijven. Een sterk thuisfront is uitermate belangrijk voor een succesvolle re-integratie van de gevangene in de samenleving. Hierdoor kan terugval in criminaliteit worden voorkomen. Ook om die reden zou er meer aandacht voor de familie van gevangenen en tbs-patiƫnten moeten zijn.
 
Kom in actie als kerk!

Kijk op www.gevangenenzorg.nl/kom-in-actie-als-kerk.  Daar vindt u ons nieuwe kerkenpakket met onder meer een collectefilmpje en collecteprojecten. Leuk voor de kinder(neven)dienst zijn de kindermaterialen zoals een Kinderkadofilmpje en een spaarpot. Met de spaarpot steunen kinderen andere kinderen van wie een ouder in detentie zit. Voor jongeren kunt u een aansprekende presentatie aanvragen waarbij ex-gevangenen getuigen over herstel in hun leven. Helpt u mee?!
 
Met vriendelijke groet,

Marianne Bruning, Relatiemanager Kerken
kerken@gevangenenzorg.nl of 06-13182277
 
 
Meer informatie ?
Bezoek onze website

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *