Van de synode – Inleiding van Ds J.J.Douma-van der Molen over ‘De waarde van de (kinder)doop’

Op 4 oktober 2013 kwamen de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland bij elkaar in een besloten zitting om met elkaar te spreken over de Doop.

Op deze vergadering, die in een sfeer van liefde en respect verliep, hield Ds Douma-van der Molen een inleiding. Op de synodezitting van 5 oktober 2013 werd besloten dat deze inleiding zal worden uitgegeven, zodat er breed kennis van kan worden genomen. Ds Douma-van der Molen geeft aan blij te zijn dat zij deze opdracht kreeg. Er is heel veel over te vertellen. Daarbij is het zaak om te luisteren naar wat de HERE in Zijn Woord gaf en anderen, die vanuit geloof een andere visie hebben, niet als on-Bijbels af te schrijven.

Voor Luther was het gedoopt zijn van levensbelang. In een donkere situatie in zijn leven schreef hij met grote letters op de muur: BAPTISMUS SUM! –ik ben gedoopt! Dit Godsgeschenk gaf hem zekerheid en grote vreugde. In de 19e eeuw schreef Wormser: ‘Leer de natie haar Doop verstaan en de kerk en de staat zijn gered.’ Hij merkte namelijk dat het voor veel mensen in de levenspraktijk niets uitmaakte dat zij gedoopt waren. Zo is dat helaas nog steeds, terwijl mensen jaloers kunnen worden op anderen die enthousiast zijn over de doop die zij ondergingen nádat tot bewust geloof in de HERE kwamen.

Wat zegt de Bijbel over de kinderdoop? LEES MEER… http://www.vgkn.nl/index.php/nieuws/103-de-waarde-van-de-kinder-doop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.