Nieuw kerkorgel voor de Gereformeerde kerk te Noordwijk

Het nieuwe (gebruikte) orgel is een JOHANNUS  OPUS 20 orgel, bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteiten. Het orgel staat vast opgesteld op een verrijdbaar en inklapbaar plateau, wat het orgel incl. organist draagt. De gehele orgelconstructie wordt op deze wijze goed ondersteund, wat de bedrijfszekerheid ten goede komt. Het transport naar en vanuit de opbergkast in de gang is nu aanzienlijk eenvoudiger geworden, omdat er niets meer gedemonteerd hoeft te worden.  Wij zijn vol vertrouwen dat er een juiste keuze is gemaakt, met dank aan onze organisten Carel van Egmond en Bert Houwaart, die zich hiervoor hebben ingespannen.

Nu de consequenties van deze aanschaf:  het orgel moet worden betaald. We hebben het als tweedehands voor een redelijke prijs kunnen kopen n.l. voor  € 2500 met inruil van het oude orgel. Deze  onkostenpost was niet te voorzien, dus er kon van te voren niet voor worden gespaard. Ook de jaarrekening 2017 laat geen ruimte voor extra uitgaven van deze grootte.

We hebben als kerkenraad nagedacht op welke wijze in deze onkostenpost zou kunnen worden voorzien. Het zou mooi zijn als onze gemeente spontaan bereid zou zijn om in dit bedrag te voorzien door het geven van een eenmalige extra bijdrage, zonder hiervoor een “bedelactie” te moeten organiseren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *